Kombiner storbyferien med historie, kunst, kultur, gastronomi og ny kunnskap


Opplevelser 2023:


I Palladios fotspor i Veneto 29.4 - 3.5

Klassiske prinsipper i arkitekturen fra Palladio til Scarpa


Smaken av det venetianske kjøkken 23.9- 27.9

Bli kjent med det venetianske kjøkkenet og med vin fra Veneto-regionen 


Sangen fra Venezia

Opera som kunstart i byen der det hele startet 23.9 - 27.9




I Palladios fotspor i Veneto

Venetos store renessansearkitet Andrea Palladio (1508- 1580) bygde i stein etter klassiske prinsipper, og hans teorier og byggverk har hatt enorm innvirkning på arkitekturen og diskusjonen rundt den siden. Takket være Vicenzo Scamozzi ble flere av Palladios uferdige prosjekter fullført, og han bidro senere sterkt til videreformidlingen av Palladios teorier og ideer. I Vicenza besøker vi Villa Rotonda, Villa Varmarana Ai Nani, det unike Teatro Olimpico, og ikke minst får vi en invitasjon inn i et steinlaboratorium hvor den hvite, gule og grå marmoren fra området behandles. Vicenzas eksklusive og spesielle stein eksporteres over hele verden, og vi besøker en av de store produsentene. Tilbake i Venezia tar utflukter til Palladios kirkebygg på La Giudecca og vi trekker tråder frem til vår tid med den venetianske arkitekten Carlo Scarpa (1906 - 1978), og hans tilsvarende ønske om orden, renhet og klar linjeføring. Vi besøker de få, men viktige, verkene man finner av Scarpa i Venezias bykjerne. Gjør deg klar for et arkitektonisk dypdykk!

  29. april - 3. mai 2023

Kurset holdes på norsk og engelsk

Prisen inkluderer: Inngangsbilletter museer/villaer/kirker i programmet, transport til/fra Vicenza, tur til steinbrudd og laboratorium, omvisninger, byvandringer, foredrag, to middager og aperitivo

Pris: NOK 9900

Reise og opphold kommer i tillegg

Mat og vin i Venezia

Har du lyst til lære mer om Veneto-regionens mat og vin? Vil du bli kjent med den lokale matkulturen i Venezia? Lær hvordan man lager de særegne smårettene cicchetti og den tradisjonsrike sarde in saor, hør historien bak Spritz og den klassiske aperitivoen. Vi går på det kjente fiskemarkedet, vi setter oss i historiske trebåter og besøker vingårder i lagunen, og vi blir introdusert for flere av byens kulinariske spesialiteter. Vi samarbeider med en av Venezias små, private kokkeskoler, og vår eminente sommelier gir oss en innføring om rødt, hvitt, oransje og musserende fra denne spennende vinregionen. Bli med på fire uforglemmelige dager med nye smaker og nye bekjentskaper! Kurset holdes på norsk og engelsk.

 23. - 27. september 2023
Program:

Lørdag 23.9: Aperitivo i Salotto Accademicos piano nobile. Velkomstmiddag.

Søndag 24.9: Heldagsutflukt med lunsj i den venetianske lagunen. Vingårdsbesøk med vinsmaking, samt stopp på flere andre øyer.

Mandag 25.9: Kulinarisk byvandring. Vinseminar med vår sommelier.

Tirsdag 26.9: Besøk på fiskemarkedet. Sammen med vår kokk forbereder vi en utsøkt lunsj i vakre omgivelser.

Aperitivo og avskjedsmiddag.

Onsdag 27.9: Hjemreise


Pris: NOK 9 900

Reise og opphold kommer i tillegg

Operaen - Sangen fra Venezia

Er du interessert i opera og klassisk musikk? Venezia er  regnes for å være operaen og barokkmusikkens vugge. Ragnhild Motzfeldt viser vei i både byens labyrint og i musikkens landskap. Her går vi i Vivaldis fotspor, bokstavelig talt, og får med oss noe så sjelden som en oppsetning av Vivaldis Orlando Furioso på Teatro Malibran,-  naturligvis med utøvere i verdensklasse. Vi setter oss godt inn i librettoen i forkant og unner oss også en omvisning i kulissene på La FeniceEn barokk intimkonsert i et vakkert 1500-talls palass blir det også plass til. Det er bare å glede seg!

23. - 27. september 2023

Prisen inkluderer: Konsertbilletter, omvisninger i teaterbygninger/museer, foredrag, byvandringer, intimkonsert, to middager og aperitivo

Pris: NOK 9 900

Reise og opphold kommer i tillegg

Italiensk film og filosofi

Truls Lie tar oss med på en reise til en av verdens mest slående filmkulisser. Venezia er hjemby for biennale og filmfestival, og flere storfilmer er innspilt her. Bli bedre kjent med regissører som Visconti, Antonioni, Pasolini og Sorrentino og få innblikk i noen italienske filosofers tankeverden, deriblant Agamben og Deleuze. Vi ser på film, diskuterer, analyserer og oppsøker legendariske innspillingssteder fra "Døden i Venedig".

Ta kontakt med oss for mer info

  Italienskkurs 

Italia må jo være det beste stedet å lære italiensk! Her går du rett ut i byen etter kurset og praktiserer det du har lært. Våre dyktige morsmålslærere snakker også norsk og vil gi deg nyttige ord og uttrykk som du kan ta i bruk umiddelbart. Kurset vil passe for deg som allerede kan litt italiensk. Lærebok: Italiensk på én, to, tre. Tell forlag.

Skriv til oss

Uttalelser fra våre deltakere

 

  “Mat-og vinkurset passer både for de som er veldig gode, og for de som gjerne vil lære. Jeg har spist masse ny mat og blitt bedre kjent med italiensk vin. Dette er et dypdykk i gastronomi med kjempeflinke folk på et nydelig sted. Jeg har vært på mange matkurs, men dette, må jeg si, tar kaka!” 

 

Cecilie Louise, Oslo


“Det har vært en unik opplevelse, jeg kan nesten ikke forklare det! Vi ble kjent veldig fort, for vi hadde en interesse som førte oss sammen, og i DE omgivelsene!”

Astrid, Oslo


“Dette har vært en eventyrlig reise i Venezia og omegnen. Vil du oppleve Venezia bak turistplassene, skal du dra på tur med Cathrine og Salotto Accademico!” 

Jennybeth, Oslo


“Det jeg kommer til å huske best er å se det Venezia som ikke alle andre ser, litt utenom allfarvei. Det har gitt meg mange inntrykk. Jeg vil anbefale dette til de som er på jakt etter nye matopplevelser og kultur og utforskning av nye plasser.” 

Vegard, Moelv
Share by: